Categories
Ignite Budapest #8

Ignite Budapest 8 – Bemutatjuk előadóinkat!

audience at Ignite Budapest 7

Pár nap múlva lesz az első magyar nyelvű rendezvényünk, Ignite Budapest 8!

Gyertek el minél többen 2018. november 28-án, szerdán a Brody Studios-ba! 19:30-kor kezdődik a műsor, de gyere korábban vacsorázni!

A műsorunk tartalmából:

  • ötperces előadások, változatos témákban
  • “Prezentációs Karaoke” – rögtönzött beszédek, diavetítéssel!
  • interaktív játék a közönséggel

Ignite Budapest 8 (Ignite magyarul)

Időpont: 2018. november 28., 19:30-kor kezdés

Hely: Brody Studios (1064 Budapest, Vörösmarty u. 38.)

Belépő díj: 2000 Ft. (tartalmaz egy italkupont, amit be lehet váltani a bárban: bor, ásványvíz, üdítőital, gyümölcslé)

Már most vehetsz jegyeket: elővételben kaphatók itt.

Jegyek a helyszínen is kaphatók, de csak készpénzzel lehet fizetni. A bárnál (italokra, ételekre) kártyával is fizethetsz.

Nemsokára találkozzunk!


ELŐADÓINK:

photo of Attila Bujdosó
Bujdosó Attila

Bujdosó Attila

“A demokrácia demokratizálása – avagy hogyan tervezzünk társadalmi kezdeményezéseket és folyamatokat”

Úgy gondolom, hogy az intézmények, amelyek ma rendelkezésünkre állnak, hogy a demokrácia részesei legyünk – nemzeti választások, népszavazások, tüntetések – meglehetősen limitáltak és idejétmúltak. Ezért elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy mi szükséges egy sikeres társadalmi kezdeményezés megtervezéséhez. Ennek megértéséhez olyan sikeres, a világszerte terjedő társadalmi szerveződéseket vizsgáltam mint a Múzeumok Éjszakája, a PechaKucha Night vagy a Critical Mass – de ilyen az Ignite is. A vizsgált példákat elemezve kidolgoztam egy módszertant, amelyben társadalmi-közösségi projekteket lehet tervezni, a gyerek születésnapi zsúrjától politikai tüntetésekig. Az előadásomban erről a kutatásról, módszertanról és az ezt bemutató könyvről mesélek.

 


photo of Laura Neisz
Neisz Laura

Neisz Laura

“A lámpaláz arcai”

Akit blokkol a lámpaláz, az le akarja győzni, megölni. Azt hiszi, hogy gáz, hogy van lámpaláza. Akit meg nem blokkol, azt mondja, az jó dolog, sőt kell, mert felspannolja. Mik a különbségek, és főleg: min múlik, hogy bénít-e, vagy feltüzel?

 


photo of Gyula Nagy
Nagy Gyula

Nagy Gyula

“Nem adom fel”

Nagy Gyula a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa, ahol évek óta sorstársai segítésén és egy jobb világ megteremtésén fáradozik. Az élet koránt sem olyan sorsot adott neki, amit irigylésre méltónak nevezhetnénk, de ennek ellenére ő úgy érzi, megtalálta a helyét és küldetését a világban. Életútján keresztül erről szeretne most röviden mesélni nektek/Önöknek.


photo of Lóránt Koncz
Koncz Lóránt

Koncz Lóránt

“Jelenlét a médiában – légy hatékony!”

Képzeld el, hogy reggel a konyhában ülve fellapozod a kedvenc újságodat és egy dicsérő cikk köszön vissza Rólad. Jó érzés?

Képzeld el, a mobilodon az első hír Te vagy. Büszkeséggel tölt el?

Megmutatjuk, hogy ezt az érzést hogyan érheted el.

 


photo of Viktória Kiss
Kiss Viktória

Kiss Viktória

“Mit tehetek én egyetlen személyként a környezetszennyezés csökkentése érdekében?”

Szeretnék bemutatni pár praktikát amiket könnyen be lehet illeszteni a napi rutinunkba (otthon, munkában, utazáskor, vásárláskor, sportoláskor stb.) annak érdekében, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Fel szeretném hívni az emberek figyelmét arra, hogy miért érdemes minden egyes embernek odafigyelni a környezetvédelemre.

 


photo of Zsombor Vasvári
Vasvári Zsombor

Vasvári Zsombor

“A Kasztrendszertől a Loius Vutton táskáig”

Arról szeretnék egy kicsit provokatív, de mindenképp szemfelnyitó és továbbgondolásra ösztönző előadást tartani, hogy a saját magunk által alkotott társadalmi konstrukciók mennyire befolyásolják a véleményünket s a cselekedeteinket. Példákkal illusztrálom majd ezt, amelyben megmutatom, hogy a kapitalizmus sokkal inkább vallás, mint racionális cselekvés, hogy Magyarország (csakúgy mint a többi nemzetállam) a valóságban nem létezik, de mégis mennyire fontos mozgatórugója cselekvésünknek, s azt is, hogy egy fehér A4-es papír adott esetben objektíven többet ér, mint egy 500 Eurós bankjegy. Előadásom végére talán az is kiderül, hogyan tehetjük kis lépésekkel jobbá azt a világot, amely körülvesz bennünket.

 


photo of Szabolcs Szalai
Szalai Szabolcs

Szalai Szabolcs

“Hogyan érjük el pénzügyi céljainkat hatékonyabban – Magyarországon”

Saját story-k mentén vinném végig az előadást, hogy milyen személyes és szakmai fejlődés, ill. pénzügyi tudatosság szükséges ennek a célnak az eléréséhez. Vízióm egyik eleme az, hogy minél többeknek átadjam azt a mentalitást, hogy Magyarországon is meg lehet “csinálni”. Érintett témák: 1) Miért akarunk mindent azonnal? Y és utána lévő generációk instant gratifikációja és miért vándorolnak ki ilyen sokan külföldre 2) Alkalmazotti és vállalkozói pálya esetén a lehetőségek 3) Pénzügyi tudatosság lépései: jelen helyzet felmérése és elfogadása, a Vízió, a Terv, a Lépések

 


photo of Rita Dormány
Dormány Rita

Dormány Rita

“Kreatív kommunikáció”

Kommunikálni mindenki tud. És mindenki tudja is, hogy hogyan kell azt csinálni. Én arról beszélek, hogy milyen vicces helyzetek akadnak, ha ebben nagyon erősen hiszünk. És mi történik akkor, ha elhisszük, hogy máshogy is lehet.

 


photo of Klaudia Fodor
Dr. Fodor Klaudia Franciska

Dr. Fodor Klaudia Franciska

“Nekem a Rammstein…. avagy meg kell őrülni néha!”

Aki csak elegáns ügyvédnőként vagy toastmasters előadóként ismer, azt meglepi, hogy egy időben, nem is annyira régen fanatikus Rammstein-rajongó voltam, és bejártam a világot, hogy a kedvenc német rockbandám koncertjeire eljussak. Szerintem pedig semmi meglepő nincsen ebben. Örülök, hogy ez az őrület is az életem része volt. Volt? Ugyan már, sosem fogom én ezt kinőni.

 


photo of Péter Hajdu
Hajdu Péter

Hajdu Péter

“A legveszedelmesebb fenevad”

Az emberiség történelme sikersztori. Vagy mégsem? Mit jelentett a homo sapiens felemelkedése Földünk többi élőlénye számára?


photo of Sophie Kemenes
Kemenes Sophie

Kemenes Sophie

“Miért hazudsz (legtöbbször) ha azt mondod nincs időd valamire, és miért van ez teljesen rendben?”

Brit tudósok szerint a leggyakrabban használt kifogásunk a “Nincs rá időm.” Mondjuk a szeretteinknek, kollégáinknak, saját magunknak. Hogy ez nem feltétlenül kronológiai jelenség, hamar be tudjuk látni, ám egy pár perc elég is arra, hogy (némi Neuro Lingvisztikus Programozási segédlettel) kicsit mélyebben a kulisszák mögé tekintsünk, és akár néhány új felismeréssel távozzunk.

 


Zoltán Bosnyák photo
Bosnyák Zoltán

Bosnyák Zoltán

“A sport nevel, de nem mindegy, hogy mire – avagy a Water Skyball, egy magyar fejlesztésű sportág”

Miről szól(na) a sport, mi a probléma a ma elterjedt és népszerű sportágakkal, miben más, mitől forradalmi ez az új sport, mik a szabályai, hogyan hat a testre, mit fejleszt, és ez milyen módon függ össze a Water Skyball szellemiségével.

 


photo of Zoltán Valcsicsák
Valcsicsák Zoltán

Valcsicsák Zoltán

“Álmomban Bhutánban ébredtem”

„A boldogság helyhez kötött” – állítja Bhután turisztikai szlogenje, de a vonzó reklám ellenére kevesen tudják hol van ez a buddhista királyság. Az elzártság és a magas turista napidíj miatt még kevesebben jártak ott. Pedig csodálatos ez a szerethető kis ország, a Himalája lejtőin, beszorítva a két óriás: Kína és India közé. Az idetévedt szerencsés utazót szinte érintetlen természet, vad hegyi folyók, 7000m-es csúcsok, termékeny völgyek, ritka növény- és állatfajok, szubtrópusi dzsungelek, egy veszélyes repülőtér, több ezer buddhista kegyhely, évszázados hagyományok, kedves és tiszteletreméltó emberek, és igen csípős csilipaprikás ételek várják. És egy furcsa elnevezésű fejlesztési politika: a Bruttó Nemzeti Boldogság.